Rekrytering – rekrytera rätt utan dyra kostnader

rekrytering

Rekrytering – rekrytera rätt utan dyra kostnader

Att rekrytera kan kräva både tid, kreativitet och lämna ett stort hål i plånboken. Så behöver det inte vara. I den här guiden presenterar vi alternativa lösningar och hur du bör tänka för att rekrytera effektivt och billigt.

 Leta i din direkta närhet

Det kan te sig banalt, men en viktig del i första skedet är att se över sitt egna kontaktnät. Detta kan du göra med hjälp av sociala medier. Skicka ut en förfrågan till ditt nätverk via exempelvis Facebook, LinkedIn och/eller Twitter. Be gärna dina följare att gilla och/eller dela så att det sprids i deras nätverk. Hör dig för bland kollegor och vänner för att se om det kan finnas några kandidater som lämpar sig för er tjänst.

Gör tvärtom

Se hur dina konkurrenter gör och gör tvärtom. Titta hur dessa annonserar och gör något kreativt av detta i er annonsering. Vad gör konkurrenterna fel när de rekryterar? Varför når de inte riktigt fram? Gör om, gör rätt. Ni är ju trots allt bättre än era konkurrenter, eller hur? Se nu till att ni sticker ut lite när ni annonserar er tjänst – våga ta ut svängarna och vara lite kaxiga eller humoristiska. Ingen kommer ihåg en fegis.

Fortsätt läsa >

Rulla till toppen